Julskinka över?

Här kommer ett tips på vad du kan göra med den 😋

Skinkpaj med soltorkade tomater                    4 portioner

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100g smör
3 msk vatten
1 msk rapsolja

Fyllning:
250g skinka, tärnad (ta vad du tycker är lagom) med griljering och allt
50g soltorkade tomater, strimlade
3 ägg
3 dl mjölk
1 krm salt
1 krm peppar
½ krm kajennpeppar
3 dl riven ost, gärna lagrad

Sätt ugnen på 200°

Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg, gärna  i matberedare.
Klä en smord pajform, 25 cm I diameter med deg.
Ställ formen i kyl ca 30 minuter. Nagga botten.

Lägg skinka och tomater i formen. Vispa ägg och mjölk.
Smaksätt med salt och kryddor. Blanda ner osten.
Häll blandningen i formen.

Ha det gott!

Grädda cirka 25 minuter tills fyllningen stelnat och fått färg.

Annonser

Om Laila

En garnberoende kattägare
Det här inlägget postades i garn. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Julskinka över?

  1. mallasalster skriver:

    Mumsfilibaba, låter ju himla gott, tyvärr gick skinkan åt till sista biten…
    Ha det så bra! 🙂

  2. Elisabet skriver:

    Här blir det skinkpaj till lunch idag! (Men det hade vi bestämt redan innan jag läste ditt recept.)

  3. Tomtan skriver:

    Mums!!!! Den ligger i frysen just nu 😀
    Gott Nytt År!

Lämna gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s