Upp o ned i tillvaron

Det finns perioder i livet som är bra samtidigt som de är dåliga. Just nu befinner jag mig i en sådan oppånervänd situation. På det stora hela är livet gott i det lilla (omvärlden är ju orolig och mycket hemskheter händer). I min lilla sfär är det som sagt bra, jag känner tillförsikt inför nya satsningar i tillvaron. Jag är oerhört tacksam för de stöttande och goa vänner jag har omkring mig – både IRL och här på bloggen/instagram. Ni ska veta att ni lyfter mig när det känns tungt ❤

Så var det då det där med ned… Jag har en historia av låga blodvärden, innan för minimun gränsen, men låga. Det har kollats järnbrist, b12 brist och allt möjligt annat. Allt ser bra ut. Men jag mår inte bra. Och nu har det blivit sämre. Sedan en tid får jag följa kanter när jag är ute och går. Annars raglar jag… Balansen har blivit sämre, orken lika så (orkar inte jobba mina fyra timmar utan pausvila på ett par timmar emellan), koncentrationen svajar och fötterna är konstiga att gå på… Det är mao inte helt enkelt i vardagen just nu. Försökte komma fram till min vårdcentral och efter sju sorger och åtta bedrövelser fick jag en telefontid. Sköterskan som ringde upp var jätterar men förvarnade mig på att det var inte säkert att jag skulle få tid till min läkare förräns efter sommaren. De tog bara akutfall nu under semestertiden. Ehhh, jaaa – och detta är inte brådis ?!? tänkte jag, men sa inget. Sköterskan kunde ju inte hjälpa situationen. Som tur var tyckte tydligen min läkare, som för övrigt är toppen, att lite bråttom var det allt för

Tadaa! Gruvligt tidigt för en som sover illa och nästan en månad framåt men sååå skönt ändå. Nu gäller det bara att jag står på mig och ser till att få utrett orsaken en gång för alla. Det räcker nu.

Jag hoppas att ni alla får en skön helg! Själv återfinns jag någonstanns hemma ihop med 

Sällskapad av

Så, på det stora hela har jag det gott 😊

Annonser

Om Laila

En garnberoende kattägare
Det här inlägget postades i garn. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Upp o ned i tillvaron

 1. Lantlivsbilder skriver:

  Det är tyvärr inte sjukvård vi har i landet längre, det är sjuk vård.
  Svante

  • Laila skriver:

   Många gånger är det tyvärr så. Jag är så tacksam för min läkare, jag fick henne redan innan hon var färdig utbildad, och hon har varit den bästa jag haft sedan min barnläkare!

   • Lantlivsbilder skriver:

    Här i Gävleborgs Landsting, får du aldrig träffa samma läkare.
    Svante

   • Laila skriver:

    Det är surt! Jag är tacksam så länge hon stannar på ”min” vårdcentral. De verkar överlag vara bra på att behålla sin personal, oavsett yrkesgrupp. Ett betyg så gott som något – ständig tillströmning av nya patienter är väl ett annat.

 2. Du kämpar på – tummen upp för det.
  Alla har vi våra bedrövelser.
  Det kan hjälpa lite då man skriver av sig.
  Kram!

 3. lopplisa skriver:

  Hoppas på snar bättring! Låter jobbigt! Trevligt att du har en så bra läkare 💐🌺🌸

 4. Jassan skriver:

  Så gott att du har din kise. ❤

 5. Kristallina skriver:

  Det låter väldigt jobbigt. Hoppas du inte blir sämre innan den 12. juli. Styrkekram!

 6. Susanne skriver:

  Kl 8 är ju ganska tidigt för en läkartid, ja! Hoppas allt går bra och att du mår bättre snart.

 7. Mrs Olsson skriver:

  Hoppas du får god hjälp när du väl kommer dit. Det är jobbigt att gå omkring och undra vad som är fel. Det hjälper inte hälsan. Må solen skina på dig i övrigt!

 8. bergalott skriver:

  För mig låter det som att hjärtat ditt inte klarar av vad det brukar. Jag är gammal fotvårdspecialist så det där med fötterna signalerar att det inte pumpar runt som det ska. Är du därtill snurrig i den översta regionen, så se till att du får hjärtat undersökt ordentligt.
  Min sonhustru på 45 år fick ganska nyligen ett hjärta som skenade. Helt omotiverat. Nu är hon opererad och tar hjärtmedicin livet ut.
  Håller mina tummar och tår (förstås)
  Kram

  • Laila skriver:

   Kör med lågtblodtryck så det hjälper inte, men har sina fördelar. Särskilt när man som jag väger för mycket. Hoppas få hjälp med det också – väger för mycket då jag äter alldeles för lite. Fick hjälp av en dietist för några år sedan. Hon konstaterade att jag åt bra, men alldeles för lite och för sällan. Den dåliga aptiten har nu övergått till ingen aptit alls…

   • bergalott skriver:

    Du kanske kan göra som jag gjorde. Skaffade en sådan där liten mixer och varje morgon så mixar jag lite sallad, grönt i någon annan form går också bra. Spenat t.ex. Djupfryst går bra om spenaten är i bitar. Broccoli, men den tinar jag lite. Ett halvt äpple, kanske en halv banan om den inte är slukad på nattlig köksvandring och så klämmer jag lite citronsaft över hela rasket.
    Ibland mixar jag med lite fil men vanligast med bara vatten. Det är bara fantasin som sätter hinder på vad jag ska ta.
    Ja så där håller jag på och jag vet att jag får i mig både vitaminer och mineraler på rätt sätt. Inga piller här i onödan.
    Jag har blivit piggare och faktiskt att det känns i hela kroppen.
    Jag är dålig på att äta jag med. Slarvar som tusingen med maten. Tycker det är tråkigt att dona med mat, dessutom.
    Små tips om inte annat och jag blev själv tipsad av min goda vän för hon tyckte att jag såg för emlig ut 😉
    Jag för det gärna vidare, om du inte tycker illa vara förstås. 😀

   • Laila skriver:

    Tycker inte illa vara alls, alla tips mottages tacksamt 😊 Pröven allt och behållen det goda! Nä, piller undviker jag så mycket som möjligt – även om det är en omgång varje dag. Men kan man undvika så gör jag.
    Det lustiga med mat är att jag gillar att laga mat. Improvisera och slänga ihop nya rätter. Men efter två mumsbitar är jag nöjd 😕

   • bergalott skriver:

    Trevligt svar. Tack för det nu kan jag slappna av 😉
    Du skulle kunna vara idealkocken på nåt ställe och ha en chef som visste att du inte åt upp hans mat…. hihihihii… 😀

Lämna gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.