På plats

Ibland så faller verkligen saker och ting på plats. De allra flesta gånger ligger det mycket tankeverksamhet och jobb bakom, men ibland så verkar det bara ”pluppa” till och så är det klart.

När jag såg denna

nu ikväll så insåg jag plötsligt att jag har gjort mig av med en hel massa bagage som jag släpat omkring på alldeles för länge. Ikväll när jag ligger här i sängen och är super trött och sliten så infinner sig helt plötsligt en lättnad som jag saknar ord för. En liten streckgubbe med äggögon fick mig att känna lättnad, glädje och tacksamhet. Fick mig att inse att rörelsen framåt som jag påbörjade på för någon/några månader sedan beror på att mitt bagage har lättat. Jag har lättat och satsar på mig, och på vad jag behöver för att må bra och trivas i mitt liv. Äntligen…

Och en del i det hela är den här

En alldeles vanlig tvättmaskin för de allra flesta, men för mig är den en liten bit lycka som pengar faktiskt kan köpa. Den betyder att jag slipper tvättberg till följd av att värken gör att jag inte orkar bära tvätt upp och ner för 48 trappsteg och krångla med källardörrar. Det är lättnad och förenkling av vardagen.

Jag har också, efter mycken vånda, ordnat med lån (nåja, papprena ska skrivas på först) för att kunna fixa elen i lägenheten och renovera mitt kök. Den lättnad som jag känner över det är enorm. Mycket jobb o slit blir det i höst med att riva ut det gamla köket, måla och lägga golv men samtidigt är det pur glädje o lycka. Köket hade behövt fixas redan när jag flyttade in. För tjugotvå år sedan…

Hur har du det med ditt bagage? Tynger det eller innehåller de det minnen som du vill ha med dig framåt?

Tack för titten och var rädd om dig!

Annonser

Om Laila

En garnberoende kattägare
Det här inlägget postades i garn. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till På plats

 1. Kristallina skriver:

  Det finns väldigt mycket i mitt bagage. Ett minne tyngde i flera år men gör det inte längre. Acceptans! var vad jag fick lära mig. Ett minne vill jag ha med mig så länge jag lever även om det väger en hel del.
  Grattis till tvättmaskinen. Vilken lättnad det måste vara. Lycka till med dina andra planer!

  • Laila skriver:

   Så är det, minnen som man vill ha med framöver väger mindre än den andra typen tycker jag. Sedan är det ju så att man kan inte bara släppa det jobbiga bagaget – det måste få värka klart men sedan är det en enorm lättnad att få släppa det.

 2. lma7 skriver:

  Den maskinen borde du fått för länge sedan, men bra att den finns nu.
  Ingen har väl ännu klagat på att de har för lite bagage .. eller har jag fel?!

Lämna gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.